SCHILDERIJEN

In tegenstelling tot het tekenen vind ik het schilderen nog steeds heel moeilijk en het is vaak een worsteling met kleuren en compositie. Toch vind ik het erg leuk om te doen, een resultaat maken met heel andere materialen en technieken als het tekenen. Zonder te corrigeren laat ik vaak de materialen hun gang gaan met tussenposes om verschillende lagen droog over elkaar te kunnen verwerken. Als ik met olieverf werk kan het hierdoor vaak lang duren voordat ik weer verder ga met een schilderij en blijft het werk "hangen" in mijn gedachtes.
Ik maak werken waarvan ik denk dat ze niet bestaan, maar een gevoel heb dat het toch "ergens" zou kunnen zijn. Dat klinkt misschien vaag, maar wij kunnen alleen maar zien wat er voor onze ogen is of ontstaat. Of we kunnen het ons inbeelden.
In de jaren 90 van de vorige eeuw heb ik een periode gehad waarin ik heel veel schilderde. Ik had blijkbaar heel veel ideeën en het ging vaak als vanzelf. Ook over de gemengde technieken en materialen hoefde ik ook niet lang na te denken.
In die jaren werkte ik heel veel aan het schilderen en daar kwamen de gekste inspiraties uit vandaan. Ik signeerde veel werken met "AB", niet zozeer een pseudoniem maar meer een afkorting van Arthur's Belevenissen/Behoeftes/Bedenkingen/Brain storms.
Op een gegeven moment ging het steeds moeizamer en ging de lol eraf. En een creatief proces moet bij mij wel leuk blijven (net als roken en drinken), anders stop ik ermee. Eind jaren 90 maakte ik dan ook mijn laatste schilderijen tot ik pas sinds 2018 er weer een paar heb kunnen maken. Dit kwam mede doordat het tekenen me ook steeds beter af ging. Op dit moment teken ik vooral nog al ben ik ook wel weer begonnen met een nieuw schilderij.
Als u op een afbeelding klikt vindt u daar meer informatie zoals formaten, motivatie en verhaaltjes over de schilderij.
Mocht u geïnteresseerd zijn om mijn werken vrijblijvend te komen aanschouwen of een tekening of schilderij aan te willen schaffen, neemt u dan contact met mij op via het formulier op de pagina "Over mij" of het telefoonnummer onderaan deze pagina.