OVERIGE

Op deze pagina heb ik een overzicht staan van lampen en houtobjecten.

LAMPEN
Ter afwisseling en verbreding van mijn creatieve geest besteed ik ook tijd aan het maken van lampen van afvalhout wat ik vaak vind in afvalcontainers die bij verbouwingen staan en takken en stammen die ik in de parken en bossen tegenkom. Het bewerken van hout met gereedschap en mijn handen geeft me ook zeker een verbinding met dit natuurproduct. Hier speelt het creatieve misschien een minder grote rol, omdat ik me moet neerleggen bij de vormen en kleuren van het basisproduct. Maar ik probeer wel een eigen "draai" aan het product te geven, zodat elke lamp uniek wordt.
Als u op een afbeelding klikt vindt u daar meer informatie zoals formaten, materialen en oorsprong en soort LED lamp.
Mocht u geïnteresseerd zijn om mijn werken vrijblijvend te komen aanschouwen of een tekening of schilderij aan te willen schaffen, neemt u dan contact met mij op via het formulier op de pagina "Over mij" of het telefoonnummer onderaan deze pagina.

HOUT TERUG
Terug naar de plek waar ik het heb gevonden.
Ik maakte al diverse lampen van hout wat ik in bossen, parken of afvalbakken vond. Op deze pagina staat een overzicht van de diverse objecten/creaties/dingen die ik maak van stukken hout, takken, stammen die ik aanpas, beschilder of anderszins verander en weer terug breng naar de plek waar ik ze gevonden heb.
Tijdens de "zeldzame" zomerstorm van 5 juli 2023 heeft de wind een aantal objecten gevormd van bomen die mij aanspraken en die ik mee naar huis heb genomen. Ik had al eerder een bankje gemaakt van hout uit afvalbakken en een grote tak uit het bos.
Waarom zou iemand dit doen? Ik heb het me natuurlijk ook afgevraagd. Ik maak veel tekeningen, schilderijen, schetsen, foto's en lampen. Die belanden op plekken waar ze door niet veel mensen gezien worden. De objecten op deze pagina geven mij de mogelijkheid om deze op plekken buiten te plaatsen zodat ze voor iedereen op elk tijdstip toegankelijk zijn. Ik ben me ervan bewust dat als iedereen dit zou doen, dat het wel een rommeltje zou worden in de bossen, parken of andere openbare ruimtes. Maar ik denk dat het toch niet zoveel zal gebeuren en geef mezelf dan ook maar toestemming om deze creaties op deze manier onder de aandacht te brengen.
Ik neem een stuk hout mee naar huis. Ik bewerk het door te schuren, schoon te maken of andere kleine aanpassingen te doen. Ik laat me leiden door de vorm, schuur het, beschilder het, teken erop of lak het alleen maar. Soms schiet me op de gekste momenten iets te binnen en weet ik wat ik met het object kan gaan doen. Mijn handen en ogen doen het werk. Op een gegeven moment vind ik het genoeg, laat de boel drogen zodat het weer terug kan naar de plek waar het vandaan kwam.
Er zijn natuurlijk wel meer kunstenaars die werk naar buiten brengen. Denk aan graffiti art (Keith Haring) of bijvoorbeeld Banksy, dus ik beschouw dit project niet als iets unieks of zo. Maar het is mijn manier om iets wat door tijd, wind, regen, zon, andere organismen (dieren, insecten, schimmels) etc. is ontstaan door mijn natuur verder te laten evalueren, groeien of hoe je het ook noemen wil en weer terug te brengen en daarna te zien hoe de tijd en andere factoren het eventueel nog veranderen. Ik ben dan ook wel erg benieuwd wat er verder met de dingen zal gaan gebeuren. Zullen ze er lange tijd staan? Worden ze weggehaald? Gesloopt? Of valt er een andere boom op? Wat doet de wind ermee?
De meeste objecten zijn inmiddels verwijderd. Ik heb geen idee wat ermee gebeurd is. De objecten in het Heilooërbos zullen misschien zijn weggehaald door de beheerder, maar die bij de Zandput misschien door iemand die het wel of juist niet mooi vond.
In de beschrijving bij de foto's staan de coördinaten waar ik de objecten heb geplaatst en op welke datum.